Најновије

ФСБ: Ухапшена двојица верских фанатика који су регрутовали 19 људи за рат у Сирији (ВИДЕО)

Као резултат активности спроведених у Тјумену, идентификовани су и приведени држављани Руске Федерације, који су, по инструкцијама налогодаваца терористичких структура, регрутовали 19 локалних становника који су накнадно прешли из Русије у Сирију ради учешћа у терористичким активностима.

Федерална служба безбедности РФ (ФСБ) ухапсила је двојицу верских фанатика у Тјумену који су врбовали и послали као терористе у Сирију 19 Руса, али и који су такође прикупљали средства за једну од међународних терористичких организација, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ.

"Федерална служба безбедности Руске Федерације, у сарадњи са Истражним комитетом Руске Федерације и Министарством унутрашњих послова Русије, у Тјуменској области, сузбила је активности канала за снабдевање ресурсима међународне терористичке организације забрањене у Русији", наводи се у саопштењу.

Прецизира се да су као резултат активности спроведених у Тјумену идентификоване и приведене "две верске личности" – држављани Руске Федерације, "који су, по инструкцијама налогодаваца терористичких структура, регрутовали 19 локалних становника који су накнадно прешли из Русије у Сирију ради учешћа у терористичким активностима".

Осим тога, организовали су канал за финансирање међународне терористичке организације, а, такође, ширили су идеологију тероризма на интернету на штету безбедности Русије.

ФСБ је претходно саопштила да је у Запорошкој области приведен руски држављанин, који је по инструкцијама украјинских специјалних служби, планирао терористички напад на званичнике регионалне администрације.

Како је саопштила обавештајна служба, човек је самоиницијативно прикупљао информације о званичницима регионалне војно-цивилне администрације и прослеђивао их украјинским налогодавцима преко Телеграма и Трима.

ПОТПУНИ РАСПАД УКРАЈИНЕ: Зеленски је докрајчио и уништио до краја

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА