Најновије

„Новом акцијом Курти директно провоцира ратни сукоб“: Петковић о упаду у поште на северу Косова

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је тзв. косовска полиција у координисаној и противправној акцији, једнострано и мимо свих споразума упала и запосела просторије Поште Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку.

Петковић је истакао да упадом тзв. косовске полиције у просторије Поште Србије у све четири општине на северу КиМ, као и у просторије Трезора Поштанске штедионице у Лепосавићу, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти директно провоцира ратни сукоб и очигледно је да жели да изазове сукобе на терену по сваку цену, а све наочиглед међународне заједнице.

"Реч је о новој кризи у режији Аљбина Куртија који на овај начин хоће да протера све Србе са Косова и Метохије ускраћујући им сва основна људска права, застрашујући их и плански им онемогућавајући нормалне услове за живот", навео је Петковић у саопштењу.

Он је указао да је на делу брутално кршење споразума и да је ова акција Приштине изведена супротно споразуму о телекомуникацијама из 2015. године, у коме се јасно каже да ће се сва питања поштанских услуга решавати искључиво у оквиру дијалога.

"Конкретно, Акционим планом о телекомуникацијама из 2015. године договорено је у тачки 5. да су се обе стране сагласиле да ће о поштанским услугама разговарати у каснијој фази дијалога", навео је Петковић.

Он је додао да се, након укидања динара и затварања филијала Поштанске штедионице, Курти обрушио на функционисање Поште Србије, желећи да Србе остави без икаквих средстава за живот, а раднике на улици.

"Нека се међународна заједница дозове упамет, јер док се они огласе и предузму кораке из своје надлежности на простору Косова и Метохије како би зауставили Куртија у његовом рушилачком походу, сви Срби ће или бити протерани или похапшени, а све тековине и договори из дијалога згажени и поништени. Ако је то оно што желе и што нам поручују својим пасивним ставом, нека нам тако јасно и кажу", истакао је Петковић.

ПОТПУНИ РАСПАД УКРАЈИНЕ: Зеленски је докрајчио и уништио до краја

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА