Најновије

ПОТПУНИ РАСПАД УКРАЈИНЕ: Зеленски је докрајчио и уништио до краја

Током мандата председника Владимира Зеленског, државни дуг Украјине порастао је за око 74 милијарде долара. Подаци које је објавило Министарство финансија Украјине показују да је овај пораст скоро једнак збирном износу који су позајмили сви претходни председници Украјине од стицања независности 1990. године.

Спутњик је објавио инфографику која илуструје како је државни дуг Украјине растао током година. Инфографика показује значајан скок у задуживању током последњих неколико година, посебно током мандата председника Зеленског.

Појачање задуживања може се делом објаснити потребама за финансирањем војних операција и економским изазовима са којима се Украјина суочава. Растући трошкови одбране и потреба за економском стабилизацијом допринели су овом значајном порасту дуга.

Од стицања независности, Украјина је пролазила кроз различите фазе економских изазова и политичких промена. Првих пет председника су укупно позајмили приближно исту количину новца као што је позајмљено током мандата Зеленског, што илуструје колико је садашња ситуација изазовна.

ГОРИ НЕБО И ЗЕМЉА: Складишта муниције и горива лете у ваздух (БРИФИНГ)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА