Најновије

Процурио Новаков говор српским спортистима! Тресло се село од емоција и јаких речи Ђоковића (ВИДЕО)

Новак Ђоковић одржао је емотиван говор у српском делу Олимпијског села. Дао је пелцер осталим спортистима и показао је жељу да додатно мотивише све наше представнике у Паризу.

“Ви сте мене задужили, никада вам ово нећу заборавити. Да нисам освојио медаљу, наставио бих даље да се борим. Хоћу да вам ово буде пелцер, ово су моје пете Игре, имам 37 година, никада до сада нисам играо финале, и хоћу да верујете да ништа није немогуће. Да будете сваки дан најбоља верзија себе, а не само на такмичењима.”

Кроз смех је Новак рекао да "неће више да развлачи причу јер само жели да донесе пелцер", а емотивне речи донеле су овације.

Новак на конференцији

- Најпосебнији осећај, рекао сам да је 2012. ношење заставе на отварању Олимпијских игара најбољи осећај досад, до данас. Надмашио сам све што сам очекивао и надао се да ћу осетити, говорио сам да представљање Србије је приоритет за мене да ли на Олимпијским играма или Дејвис купу, када треба да представљам Србију. То ме мотивише као ништа друго. Освојио сам бронзу на првим Играма и нисам успео да освојим медаљу касније, губио у три од четири полуфинала. Сада са 37 година сам победио 21-годишњака, вероватно најбољег играча на свету. Ово ми је највећи успех у каријери.

Мало више о самом мечу је потом рекао Новак:

- Ова година је чудна за мене, нисам освојио нити једну титулу, али сам и рекао да су гренд слемови и Олимпијске игре највећи циљ у сезони. Поготово Игре, јер ми је ово била вероватно последња прилика да освојим злато. Припремамо сам се упоредо за Ролан Гарос, Вимблдон и ово, гледао да будем у пику форме, очигледно је повреда на Ролан Гаросу утицала да се успорим, али сам успео да одиграм Вимблдон. Нисам пуно очекивао, а играо сам финале. Алкарас је издоминирао тада, али сам дошао у Париз и рекао да сам другачији играч у односу на Вимблдон у смислу како се осећам и играм. Улило ми је то поуздање за кретање, али и целу игру. Мотивација је на врхунцу, не постоји већа од тога да играм за репрезентацију. Био сам спреман, у прва два кола олимпијског турнира сам осетио да је ово моја шанса и да могу да освојим злато. Пласманом у финале сам славио као да сам освојио злато, али сам био спреман и за то. Лако сам изгубио од њега на Вимблдону и знао да не могу да одиграм горе од тога, знао сам да ће бити другачији меч. Што се тиче меча, мислим да је фер што су оба завршена у тај-брејку, играли смо скоро три сата на тако високом нивоу, а два сета. Не могу ни да замислим шта би било у трећем сету да сам изгубио онај други. Честитам му на сјајном турниру и борбености, сјајан је момак, изузетно га поштујем као тенисера. Показао је сјајан карактер, наставио је да се бори иако је губио. И ја сам, борио сам се и када сам водио, нисам размишљао да ли водим или не. Никада нисам осетио емоције на терену као оне код последњег ударца на мечу.

Химна је била упечатљива.

- Постоји сумња, али вера да могу нешто да урадим је јача од тога. Знао сам да могу да освојим олимпијско злато, питао сам се само када. Игре су на сваке четири године и знао сам све, да имам 37 година, да је све мање времена, да треба да утишам све звукове и дистракције око мене и то је била највећа борба. Изузетно сам задовољан јер сам успео, и то на који начин, против момка који је сада игром најбољи на свету. Све што сам осетио када сам победио је надмашило оно што сам осећао на путу до овде. Осећај да сам на овом терену, са златом и српском заставом док слушам химну, ништа не може да надмаши тај осећај у спорту.

Је*оте! Дај чаше! Ноле отвара шампањац, процурио видео са славља (ВИДЕО)

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА