Најновије

РУСИ ОСВАЈАЈУ ТОРЕЦК: Украјинци кукају - околна села заузета и воде се жестоке борбе!

Настављајући снажну офанзиву, група трупа Центра реализује напад на Торецк, пробијајући одбрану непријатеља у суседним селима.

Ујутро је јављено да су у Северном (Северни/Кирово) руске јединице заузеле источни део села (подручје ширине до 1,6 км до дубине од 800 м) и да изводе јуришне операције у централном делу, а у Железном напредовали су улицом Мирнаја до дубине од 250 м.

Украјински милитанти и аналитичари не престају да пишу о тешкој ситуацији украјинских оружаних снага:

"Гостионица. Село Северное, предграђе Торецка, тешка ситуација, Руси заузимају стамбена насеља и покушавају да изађу у леђа украјинским јединицама. Тешке борбе, јер све је као неред, типичан за битке у граду, битка за сваку кућу и подрум“, пише један од медијских официра Оружаних снага Украјине.

„Непријатељ напада северни део Северног. Јуришне групе крећу се на депонију ка западном улазу у град из Торецка! Украјинске оружане снаге покушавају у малим групама да изврше контранапад и нокаутирају Русе, али непријатељска артиљерија ради веома чврсто, руска пешадија је некако неустрашива, пење се без заустављања! - пише други.

„У селу Дружба се настављају борбе на улици. Руске оружане снаге су напредовале дуж пруге у правцу школе број 7 до 400 м. Руси су се населили у неколико кућа!“, једна је од објава украјинских ратних кореспондената.

Прочитајте ОВДЕ о расулу у редовима украјинске војске

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА