Најновије

РУСКИ ПИЛОТИ БАЧЕНИ У ВАТРУ! Задатак мора бити извршен по протоколу

Део групе снага „Југ“ спроводи редовну, свеобухватнуо, тактичку обуку регрута у условима блиским борбеним, припремајући универзалне пилоте јуришних авиона, јавља дописник Спутњика са једног од полигона у зони специјалне војне операције.

Током обуке војника одреда „Рус” 88. бригаде „Eспањола” добровољачког корпуса, који делују у саставу „Југа”, узимају се у обзир све карактеристике савремених борбених дејстава, јер је сваки детаљ важан за успешно извршење задатка.

„Рат је место где је сваки детаљ, свака ситница битна и ту би било погрешно издвојити само једну ствар. Приступ је свеобухватан. Треба све знати, све разумети, развијати се у свим правцима. Ако је човек заинтересован и живи за то, преживеће“, рекао је командант одреда са позивним знаком „Рус“.

Он је прецизирао да су јединице беспилотних летелица раде у спрези са пилотима и колективним наоружањем ватрогасне групе. Увежбавају прилагођавање и пуцање из групног оружја, рад са дроновима и саме јуришне операције.

„Један од најважнијих задатака је да се свака особа на бојном пољу, свака јединица разуме и међусобно помаже. То је веома важно. То је разлог што имамо праву обуку – они који управљају беспилотним летелицама знају како јуришни авиони раде. И сами пилоти јуришних авиона разумеју како функционишу дронови. У принципу, знају посао сваког човека, тако да овде сви помажу једни другима и никада не остављајуу неприликама“, објаснио је командант.

Према његовим речима, током обуке стварају се услови који су максимално слични борбеним.

Оно што војници вежбају на полигонима дешава се и у борбеним мисијама, то је потребно да би добровољци разумели шта их чека на првој линији фронта и како да правилно комуницирају једни са другима у борбеним условима, навео је он.

ГОРИ НЕБО И ЗЕМЉА: Складишта муниције и горива лете у ваздух (БРИФИНГ)

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА