Најновије

ВУЧИЋ О САОПШТЕЊУ ЕУ: Срамотно и безобразно!

Председник Србије, Александар Вучић, приликом обиласка радова на Дечијој болници "Тиршова 2", обратио се новинарима и коментарисао најновија дешавања на Космету, назвавши саопштење ЕУ срамотним и безобразним.

"Ми не желимо рат, желимо да сачувамо мир, али он то ради смишљено, организовано и уз подршку појединих западних сила. Саопштење Спољне службе европске агенције, њиховог ‘министарства спољних послова‘, срамотно је и безобразно зато што у том саопштењу они нас позивају да поново о Куртијевим једностраним потезима, иначе противправним, идемо да разговарамо"; истакао је председник.

Какву год глупост да направи Курти, указује Вучић, они зову да разговарамо о томе што је брутално прекршио.

Подсетио је да од 2015. године постоји споразум о телекомуникацијама, “Пошти Србије“, и истакао да је тај споразум брутално прегажен.

"Намерно је ублажаван текст, знам како је то ишло изнутра. Због две чланице Европске уније које увек ублажавају све ставове који би требало да иду против Приштине и Куртија и покушавају да нас направе будалама. То говори о њима и ништа више од тога", навео је Вучић.

Веома је, истиче, забринут. "Даље нећу да говорим, јер се плашим да бих могао да нашкодим интересима своје земље и свога народа", рекао је председник.

"Лично сам разговарао са Лајчаком, проследио сам им недвосмислену поруку, па ћемо да видимо шта ћемо да радимо", додао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ о борбеним дејствима групе трупа Југ

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА