Најновије

ДУМА: Руско нуклеарно оружје моћније од америчког, у САД и ЕУ нек преиспитају акције својих власти

САД су једина држава која је употребила нуклеарно оружје, први пут у нападу на Хирошиму, али данас нису једине које га поседују, навео је председник Државне думе.

САД су једина земља која је употребила нуклеарно оружје, али ако су га пре 79 година имали само они, данас се ситуација променила – Русија и Кина имају нуклеарни потенцијал за одвраћање агресора, истакао је председник Државне думе Вјачеслав Володин, говорећи о америчком нападу на Хирошиму и Нагасаки.

Пре 79 година догодила се ужасна трагедија – стотине хиљада цивила је погинуло од последица америчког атомског бомбардовања града Хирошиме, а само неколико дана касније, исту судбину је доживео Нагасаки, подсетио је председник Државне думе.

Није било војне потребе за ударом на Хирошиму и Нагасаки, написао је Володин на Телеграму. 

Вашингтон је касније користио нуклеарно оружје за застрашивање других држава, навео је Володин и подсетио да су Вијетнам спалили напалмом, извршили инвазију на Кореју, Авганистан и Ирак, бомбардовали Југославију, Либију и Сирију.

Време пролази, али америчке методе се не мењају, оценио је председник Думе.

Украјину су претворили у одскочну даску за рат против Русије, проширују инфраструктуру НАТО-а у азијским регионима против Кине, заједно са својим савезницима покрећу ракетне нападе на мирне иранске градове, навео је Володин.

Вашингтон изазива нове сукобе и подстиче старе, закључио је он.

Међутим, високотехнолошко оружје које је недавно развијено у Русији допушта претпоставку да је Москва у предности у односу на Вашингтон, додао је руски званичник.

"Стога, парламенти и грађани САД и Европске уније морају да схвате да акције помахниталих лидера њихових држава, који, угрожавајући безбедност Русије, испоручују авионе и ракете и координишу војне акције у Украјини, могу да доведу свет до трагичних последица", упозорио је Володин.

РУСИ У НЕВЕРИЦИ: Исповест командира леди крв у жилама

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА