Најновије

МАСОВНА ПРЕДАЈА УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА! Око пет хиљада људи прешло на руску страну?

Украјински војници масовно се предају и повлаче са позиција на првој линији фронта због очајања, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за YouTube канал "Dialogue Works".

- Према извештајима, месечно долази до пет хиљада случајева дезертерства. Суштина је у томе да морал код Украјинаца пада. Схватају да нема наде за победу у борбама - истакао је он.

Према речима експерта, руске снаге су повећале темпо офанзиве и активно напредују. Џонсон је додао да ништа неће моћи да заустави Москву у постизању њених циљева у Донбасу.

Према подацима Министарства одбране од понедељка, укупни губици украјинских снага у протекла 24 сата износили су до 1750 људи. Системи ПВО су притом оборили шест ракета АТАЦМС и четири СЦАЛП-ЕГ, као и седам пројектила ХИМАРС. Осим тога, руске снаге су погодиле два складишта горива и мазива, као и концентрацију људства и војне технике непријатеља у 132 области.

Министарство је додало да су током дана уништили десет тенкова и других борбених оклопних возила, једно возило вишецјевног ракетног система, 30 пољских артиљеријских оруђа и минобацача, као и 42 јединице специјалних војних возила.

РУСИ У НЕВЕРИЦИ: Исповест командира леди крв у жилама

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА