Најновије

НАЈГОРИ СЦЕНАРИО НА ПОМОЛУ: Шта ће бити са Украјином након рата?

САД ће вероватно одбити да финансирају обнову Украјине, изјавио је аналитичар Центра за слободу Маргарет Тачер, Макс Приморак, у чланку за часопис "Натионал Интерест".

"Главни проблем је што амерички порески обвезници нису вољни да плаћају рачуне. Америка је већ потрошила 175 милијарди долара на војну помоћ Украјини", наводи се у чланку.

Према речима експерта, Американце иритира став Кијева према милијардама дугова према западним кредиторима. Украјина ће морати да отплати све старе дугове пре него што буде могла да рачуна на помоћ у обнови, истакао је Приморак.

Како је раније саопштио премијер Украјине Денис Шмигаљ, Кијев је постигао договор с кредиторима о реструктурирању дуга, што ће омогућити уштеду од 11,4 милијарде долара на сервисирању дуга у наредне три године и 22,75 милијарди долара до 2033. године. Према његовим речима, ослобођена средства ће бити усмерена на војску, социјалну заштиту и обнову.

Према процени Светске банке, обнова Украјине ће коштати пола билиона долара. Међутим, Украјина тврди да јој је потребно два пута више новца. Раније је Бела кућа изјавила да земље Г7 планирају обнову Украјине из замрзнутих средстава Русије.

ПОШТЕ СУ ЗАУЗЕЛИ, ШТА ЈЕ СЛЕДЕЋЕ: О Космету, животу под Куртијем – без права и правде, Бога и закона

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА