Најновије

НОВИ ПОКУШАЈ УПАДА УКРАЈИСНКИХ СНАГА НА ТЕРИТОРИЈУ РФ: Војска и ФСБ спречиле продор у Курску област

Привремени гувернер Курске области упозорио је да ће се у наредним сатима појавити много различитих информација, те да грађани треба да верују само званичним изворима и не подлежу акцијама провокатора.

Руски граничари и војно особље нису дозволили продор украјинских јединица у Курску област, написао је на свом телеграм каналу вршилац дужности гувернера Алексеј Смирнов.

"Данас из Суџанског и Корењевског округа стижу информације о покушајима Оружаних снага Украјине да се пробију на територију Курске области. Војници Граничне службе ФСБ и Оружаних снага РФ спречили су пробој границе", написао је он.

Смирнов је упозорио и да ће се у наредним сатима појавити много различитих информација, те да грађани треба да верују само званичним изворима и не подлежу акцијама провокатора.

"Молимо вас да будете на опрезу: пријавите сумњиве грађане, остављене предмете и беспилотне летелице на 112", поручио је привремени гувернер Курске области.

Према писању појединих руских телеграм канала специјализованих за војне теме, нови покушај упада на територију Руске Федерације извршио је Руски добровољачки корпус (РДК) – јединица наводно састављена од Руса који се боре на страни Украјине – уз подршку артиљерије украјинске војске.

Претпоставља се да је разлог за покушај продора у територију Русије недостатак успеха на фронту и потреба да се по сваку цену створи привид о способности украјинске војске да изводи офанзивне акције.

У међувремену, појавиле су се и незваничне информације да су украјински борци покушали упад уз помоћ четири тенка, од којих је један већ уништен дејством руског ФПВ дрона, те да се тренутно води артиљеријски дуел двеју страна.

Подсећања ради, украјинска војска, уз помоћ јединица попут РДК и Легија "Слобода Русији", је последњи пут сличну акцију извела у марту, када је покушан продор у Белгородску и Курску област. Руски обавештајци су брзо открили њихово кретање, а Војска РФ је извела ракетне и артиљеријске ударе по њима.

Као резултат тога, непријатељ није могао да пробије границу и претрпео је велике губитке у људству и опреми.

МАСОВНА ПРЕДАЈА УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА! Око пет хиљада људи прешло на руску страну?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА