Најновије

ОПАСНЕ ПРЕТЊЕ ИЛИ НЕШТО ДРУГО: Може ли Мађарска да лети из Шенгена

Понашање и претње Европске уније према Мађарској показује колико је цела ЕУ због своје ужасно погрешне политике везане за Украјину, а према Русији, запала и више него у ћорсокак. На све стране по Европској унији букте нереди, а много тога је везано за последице санкција које су ЕУ и њене земље увеле против Русије.

Овако бивши дипломата Бранко Бранковић коментаришући то што у Европском парламенту траже да се Мађарска избаци из Шенген зоне описује тренутну позицију Мађарске унутар европске заједнице.

Он сматра да је мађарске председник Владе Виктор Орбан изузетно интелигентан и паметан човек који је још раније схватио да званични став ЕУ према Руској Федерацији не води ничему и због тога не само да није увео санкције Русији, него је одбио и да даје средства Украјини за наоружање. Тиме је Мађарска, објашњава Бранковић, одступила од опште политике ЕУ, која сада покушава да их казни.

Група од 70 посланика Европског парламента затражила је од Европске комисије да обустави учешће Мађарске у Шенген зони након што је Будимпешта одлучила да ублажи визне услове за грађане осам земаља, укључујући Руску Федерацију и Белорусију.

Мађарска је врло угледна чланица ЕУ и Уједињених нација. Она нема чега да се боји, јер Европска унија не може и не сме да дозволи поново било какав „Брегзит“, будући да су већ претрпели велике штете и они, и Енглези који су изашли из ЕУ. Не треба Мађарска ничега да се боји, јер без обзира на величину земље, ако имате јасне националне и државне интересе које жестоко браните, многи вас неће волети, али ће вас поштовати, рекао је Бранковић за Спутњик.

РУСИ ПРЖЕ УКРАЈИНСКЕ РАКЕТНЕ СИСТЕМЕ: Све је постало пепео и дим...

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА