Најновије

РУСИ У НЕВЕРИЦИ: Исповест командира леди крв у жилама

Оружане снаге Украјине покушавају да ликвидирају своје сопствене војнике, које су заробили руски војници приликом заузимања Пешчаног на купјанском делу фронта, изјавио је новинарима командир одељења 1. гардијске тенковске армије групације "Запад" са позивним знаком "Жук".

Крајем јула Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да су војници руске групације "Запад" ослободили село Пешчаное код Купјанска.
- Момци су изводили заробљеника на брежуљак, и да не би открио никакве информације, снајпериста из њихових редова га је 'skinuo' једним метком - рекао је "Жук".
Његов саборац са позивним знаком "Малиш" рекао је да то није усамљен случај, те да ОСУ најчешће користе артиљерију и дронове како би уништили и борце руске војске, који су заузели украјинске положаје, и своје сопствене војнике који су пали у заробљеништво.

- Оне које смо ми заробили, они своје воле да докрајче како информације не би процуриле. Не штеде своје. Они користе митраљезе, артиљерију, углавном артиљерију - минобацаче, цевасту артиљерију, раде по положајима које смо ми заузели, дронове, наравно - рекао је новинарима "Малиш".
Борци групације "Запад" потврдили су информације о деловању јединица ОСУ на овом делу фронта.

- Они (ОСУ) нису координисани, види се, имају несугласице, немају усклађени борбени колектив. Заробљеници су причали да имају јединице које их спречавају да се повуку. Те јединице су састављене од плаћеника - рекао је "Малиш".

Према речима руских војника, мобилисани украјински војници посебно се плаше тих јединица.

- Наши момци прилазе кућама, они (мобилисани украјински војници) кажу да су тек регрутовани, а њима говоре 'ако се вратите назад - стрељање'. Због тога су долазили и предавали се у заробљеништво - додао је "Жук".

НАЈГОРИ СЦЕНАРИО НА ПОМОЛУ: Шта ће бити са Украјином након рата?

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА