Најновије

СКАНДАЛ КАКАВ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ НЕ ПАМТЕ! Такмичари завршили у болници после пливања у загађеној Сени!

Двоје олимпијаца завршило је у болници након такмичења у тријатлону на Олимпијским играма у Паризу.

Смуња се да су се такмичари разболели због пливања у загађеној Сени!

Организатори Олимпијских игара у Паризу инсистирали су да се такмичење у тријатлону одржи на Сени, иако је преко једног века због лошег квалитета воде строго забрањено пливање у реци. Чак се и градоначелница окупала у реци пре почетка ОИ, али када је дошло време за такмичење установљено је да је ниво ешерихије коли у води превелики и отказани су сви тренинзи. Затим је и мушко такмичење у пливању померено за дан, а онда се преко ноћи Сена "очистила" и јављено је да ће се такмичење одржати, и одржало се. Оправдано се сумња да је то оставило и последице на неке од такмичара.
Иако и даље није потврђена веза између хоспитализације тријатлонки и њиховог пливања у Сени (питање је и да ли ће икада), јасно је да су многи бесни. Тако је Белгија морала да се повуче из "микса" због тога што није имала замену за Клер Мишел, која је још од среде у болници, док је швајцарски олимпијац Адријен Брифо такође задржан на лечењу због инфекције гастроинтестиналног тракта.

Из његовог тима пак не желе још да оптужују организаторе, истичу да је немогуће утврдити да ли је повезано са квалитетом воде, док остали такмичари (за сада) нису пријавили тегобе.

Медији преносе да је једно од двоје тријатлнонаца које су у болници задржали задобио инфекцију бактеријом ешерија коли, док је симптоматично да је висока концентрација примећена у Сени, баш пре него што ће се одржати спорно такмичење.

РУСИ У НЕВЕРИЦИ: Исповест командира леди крв у жилама

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА