Најновије

ВЕЛИКА ВУЧИЋЕВА ПРЕВАРА: Овако планирају да затрују Србију

Министар здравља Златибор Лончар представио је свој тим здравствених стручњака који ће се, како је речено, бавити утицајем ископавањем литијума на здравље грађана.

У тиму који броји осам људи, не рачунајући Лончара, њих четворо се нашло на списку јавних личности који су прошле године подржали изборну листу чији је носилац био Александар Вучић, а на списку је и двоје које је Вучић одликовао, пише портал Nova.rs.

Министар здравља данас је објавио да ће у тиму бити директорка Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ Верица Јовановић, потом Бела Балинт, научни саветник и хематолог, шефица Катедре за хигијену на Медицинском факултету у Београду Сања Миленковић и Владислав Вукомановић, директор Института за мајку и дете „Вукан Чупић“.

Они су се редом појавили на списку више од 2.000 људи који су на парламентарним изборима, одржаним 17. децембра 2023, подржали листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“.

Александар Алексић је такође међу члановима тима, али није, бар нисмо пронашли, подржао Вучићеву листу. То заправо не би ни смео, будући да као начелник Института за медицину рада Војномедицинске академије не би смео политички да се изјашњава.

То важи и за Радивоја Анђелковића, начелника Управе за војно здравство Министарства одбране и бригадног генерала, који је иначе од председника Александра Вучића добио златну медаљу за заслуге, као командант привремених болница „Београдски сајам“ и „Арена“.

Међу члановима Лончаревог тима је и професор доктор Драгана Вујић, начелник одељења за транспалтацију у Институт за мајку и дете која је од Вучића добила Орден карађорђеве звезде.

У тиму је још Игор Драгичевић из Завода за јавно здравље Шабац.

Лончар је данас изјавио да ће се бавити утицајем ископавања литијума на здравље грађана, те да је реч само о костуру тима.

„Сви они ће имати на располагању све оне који мисле да ће им бити потребни за обављање задатка који су добили од председника и државе Србије. Није добио задатак, није добио студију на основу које би се изјаснио. Све приче које постоје нису истините и да су председник и држава одлучили да када и ако се појави неки захтев за ископавање литијума и појави се студија како би се то радило, ови људи овде, који се цео живот баве лечењем људи и испитивањем, су ти који ће својим искуством и кредибилитетом урадити анализе и рећи да ли то има утицаја на здравље деце и људи”, рекао је Лончар.

Извор: Нова/Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА