Најновије

КИЈЕВ ПРАВИ ХАОС У АФРИЦИ: Опасне тврдње Москве!

Кијев који не може да порази Руску Федерацију на бојном пољу, одлучио је да отвори "други фронт" у Африци, подстрекивањем терористичких група у афричким државама пријатељски настројене Москви, изјавила је за портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

На територији Русије, Кијев наставља да користи терористичке методе – врши саботаже, политичка убиства и редовно гранатира цивилну инфраструктуру - казала је Захарова за "РИА Новости".

Како је истакла, режим Владимира Зеленског, неспособан да победи Русију на бојном пољу, одлучио је да спонзорише терористичке ћелије у Африци, како би се бориле против оних афричких земаља које су у добрим односима са Москвом.

Захарова је нагласила да ће Русија наставити да скреће пажњу међународне заједнице, укључујући и мултилатералне платформе, на такво отворено варварско понашање Кијева.

- Као што сви догађаји показују, терористичка суштина кијевског режима постаје све очигледнија целом свету - закључила је.

Раније је сенегалско издање "Сенењуз" пренело, позивајући се на изворе, да власти Малија и Мауританије истражују обуку терориста украјинских инструктора на територији Мауританије.

И лист "Монд", позивајући се на малијски војни извор, известио је да су терористи из алијансе малијских наоружаних сепаратистичких група ЦСП-ДПА отпутовали у Украјину како би тамо прошли обуку.

Због подршке кијевског режима терористима који делују на територији Малија, власти земље одлучиле су да прекину дипломатске односе са Украјином.

Захарова је и раније рекла да сарадња Кијева са терористима у Сахелу не изненађује, пошто је и сама Украјина више пута прибегла терористичким методама.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА