Најновије

КУРТИ ИЗАЗИВА СУКОБ - Нова велика провокација за Србе

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изјавио је да ће мост на Ибру, између северне и јужне Косовске Митровице, бити отворен и да је то питање, како каже, затворено 2016. године и није ствар дијалога.

Приштински медији преносе да је Свечља поново обишао мост у Косовској Митровици, заједно с министром за администрацију локалне самоуправе Елбертом Краснићијем.
На питање новинара како коментарише саопштења Квинте и Кфора да о питању отварања моста треба разговарати у Бриселу, Свечља је одговорио да је то питање затворено 2016. године, преноси Репортери.

"Провера је у две фазе, ми смо у току, поступамо по плану који делимо са колегама и не видим ништа ванредно. Ствар је затворена 2016. Уопште није реч о дијалогу. Реч је о праву на отварање и о одлуци која је већ јавна”, рекао је Свечља на питање новинара како тече "провера моста".

Курти позвао Србе на разговор у општини Северна Митровица о отварању моста

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је Србе да учествују у разговору у општини Северна Митровица, где ће, између осталог, бити речи о отварању моста преко реке Ибар.

Курти је на друштвеним мрежама написао да ће "суграђани српске заједнице моћи да се информишу о предностима отварања моста и да изразе забринутост на коју ће одговорити институције".

"Општина Северна Митровица сутра од 11 часова, у просторијама Скупштине општине, организује састанак и разговор са грађанима, активистима цивилног друштва и представницима локалних медија на тему 'Међуетничка сарадња, општинско саветовање за безбедност заједнице, сарадња између институција и цивилног друштва' ", написао је Курти.

Говорећи о данашњем мирном протесту Срба са КиМ у северном делу Косовске Митровице због једностраних најава Приштине да ће отворити мост на Ибру, Курти је рекао да су протести демократско право свих грађана.

Каже да "нас мостови спајају" и позива да се "учине симболом нормализације".

Срби са КиМ данас су у северном делу Косовске Митровице мирно протестовали због најаве Приштине да ће отворити главни мост преко Ибра, затворен две и по деценије.

ЛИКВИДИРАН ДРОНОМ: Извео напад на север Израела - платио главом!

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА