Најновије

КУВА СЕ ЖЕСТОКО: Иран се огласио са јасном поруком

У безбедносном обавештењу достављеном пилотима, наводи се да ће упутство бити на снази од 01.00 до 04.00 часова по гриничком времену, односно од 03.00 до 06.00 по средњеевропском времену у четвртак.

Иран је саветовао цивилне авио-компаније широм света да избегавају летове кроз ирански ваздушни простор, јавила је данас египатска државна телевизија Eл Кахера, позивајући се на извор из египатског Министарства за цивилну авијацију.

"Ирански ваздушни простор треба избегавати због војних вежби", додао је извор, преноси Ројтерс.

Египат је раније данас наложио националним авио-компанијама да избегавају ирански ваздушни простор у периоду од три сата у четвртак у раним јутарњим сатима услед напетости између Израела и Ирана.

У безбедносном обавештењу достављеном пилотима, наводи се да ће упутство бити на снази у четвртак, од 3 до 6 сати по средњеевропском времену .

Јорданске власти су у недељу затражиле од свих авио-компанија које слећу на аеродроме у тој земљи да летелице буду опремљене додатним горивом довољним да проведу 45 минута у ваздуху више од предвиђеног.

Многе авио-компаније ревидирају своје распореде како би избегле ирански и либански ваздушни простор, а истовремено укидају летове за Израел и Либан, услед забринутости од избијања ширег сукоба након убиства високих чланова милитантних група Хамас и Хезболах.

Ситуација на Блиском истоку ескалирала је након убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Техерану. Палестинска милитантна група Хамас и Иран окривили су Израел за тај напад и најавили одмазду.

ПОСЛЕ ПОКОЉА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ ЗЕЛЕНСКИ "ДОБИО МАЦОЛУ" - Американци га притисли само тако, чека се извештај

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА