Најновије

Настављају се жестоке борбе у Курској области Русије, снимци са фронта (ВИДЕО)

Од јутрос је у Курској области на снази узбуна за ракетну опасност. Украјински диверзанти покушавају да пробију границу у Суџанском и Корењевском округу, али руске снаге одбијају агресију, навео је вршилац дужности губернатора Алексеј Смирнов на Телеграму.

"Ако сте код куће, морате се склонити у просторије без прозора са чврстим зидовима попут ходника, купатила, остава. Ако сте напоље, идите у најближу зграду или склониште", поручио је Смирнов грађанима Курске области.

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) је потврдила да су Оружане снаге Украјине починиле провокацију гранатирањем пограничних села, али су граничари и војска предузели мере да одбију агресију.

Украјинска војска је током ноћи нападала насељена места у Курској области, која се налазе у непосредној граници, навео је ратни дописник Јевгениј Поддубниј за "Вести". 

Ситуација је и даље напета, додао је и потврдио да руске снаге одбијају напад Оружаних снага Украјине у Сумској области.

"Наша артиљерија и оперативно-тактичка авијација активно нападају позадинске положаје непријатеља у Сумској области. Наша група која покрива државну границу одсеца непријатељска појачања која би могла да буду умешана у нападе на насеља у Курској области која се налазе у непосредној близини границе. Нанели смо удар на концентрацију војске кијевског режима, где је било смештено око 400 украјинских војника, опрема и муниција", написао је Јевгениј Поддубниј на свом Телеграму. 

То је потврдио и координатор руске организације која делује на територији Украјине Сергеј Лебедев.

"У току ноћи у јутра су изведени велики напади на Сумску област и потпуно је уништено непријатељско складиште муниције у предграђу Сума. Погођена је и већа група украјинских војника, која је бројала преко 400 људи. За сада се не зна да ли је ико преживео", навео је Лебедев.

Број рањених је порастао на 28, рекао је Андреј Локтионов, заменик главног лекара Курске регионалне мултидисциплинарне клиничке болнице за хируршки рад. Жртве су углавном цивили који живе у Суџанском и Корењевском округу, рекао је доктор.

Кијевски режим је у току ноћи дроном напао аутомобил хитне помоћи, због чега је погинуо возач и болничар, а лекар је рањен, навео је вршилац дужности губернатора. 

"Наши лекари су прави хероји, а терористе који нападају хитну помоћ сигурно ће стићи казна. Изражавам искрено саучешће породицама и пријатељима жртава", написао је Алексеј Смирнов на Телеграму.

Шта се дешава у Курској области

Вршилац дужности гувернера региона Алексеј Смирнов известио је претходног јутра о покушају украјинских диверзаната да пробију границу у Суџанском и Корењевском округу Курске области.

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) је потврдила да су Оружане снаге Украјине починиле провокацију гранатирањем пограничних села, али су граничари и војска предузели мере да одбију агресију.

Руско Министарство одбране је саопштило да је јуче у 8 ч око 300 украјинских војника, уз подршку 11 тенкова и више од 20 оклопних борбених возила, напало положаје јединица које покривају државну границу у области села Николајево-Дарјиино и Олешња, које се налазе у непосредној близини границе са Украјином у Курској области.

Руске оперативно-тактичка и јуришна авијација напала је концентрације непријатељских снага у рејонима села Басовка, Журавка, Хотењ, Јунаковка, Беловоди и Храповшчини у Сумској области. Војна авијација је гађала непријатељска оклопна возила и резервну групу.

Као резултат тога, руске трупе су уништиле 16 јединица украјинске оклопне технике.

Смирнов је синоћ рекао да је ситуација на граници у Курској области и даље напета и да борбе и даље трају.

Катастрофалан потез украјинске команде запечатио судбину Торецка

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА