Најновије

ПУТИН ИЗНЕО ЈЕЗИВЕ ПОДАТКЕ: Напад на Курск носи са собом језиве бројке, изгубљено 54 оклопних возила

Руски председник се састао са министром одбране Андрејем Белоусовом, секретаром Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом, директором ФСБ Александром Бортниковом и начелником Генералштаба Оружаних снага Русије Валеријем Герасимовом да разговарају о ситуацији у Курској области.

Председник Русије Владимир Путин састао се данас са министром одбране Андрејем Белоусовим, секретаром Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом, директором ФСБ Александром Бортниковом и начелником Генералштаба Оружаних снага Русије Валеријем Герасимовом како би разговарали о ситуацији у Курској области.

"Оружане снаге Украјине су током покушаја офанзиве у региону Курск изгубиле 315 људи. Уништена су 54 оклопна возила, укључујући седам тенкова", казао је Герасимов на почетку састанка.

Како је додао украјинска војска напала је границу ка Курској области са око 1.000 војника с намером да заузму тај део територије.

"Операција ће бити завршена сломом противника и изласком руских снага на државну границу", поручио је Герасимов и додао да је у току ликвидирање украјинских јединица у подручјима која се налазе на граници Украјине и Русије.

Руски председник затражио је и од секретара Савета безбедности Русије Сергеја Шојгуа да извештава о резултатима свог путовања у Иран и Азербејџан.

Министарство одбране Русије је претходно саопштило да је руска војска, заједно са граничним службама ФСБ Русије, наставила током ноћи да уништава формације Оружаних снага Украјине у пограничним областима Курске области.

"Ваздушни удари, ракетне снаге, артиљеријска ватра и активна дејства јединица које су покривале државну границу спречиле су непријатеља да напредује дубље на територију Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Како су додали, украјинске резерве су поражене у областима насеља Басовка, Журавка, Јунаковка, Беловоди, Кијаница, Корчаковка, Новаја Сич, Павловка, Городишће и Сумска област.

ЛИКВИДИРАН ДРОНОМ: Извео напад на север Израела - платио главом!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА