Најновије

РУСИ БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛИ: Одмазда за напад на Курску област

Стигао руски одговор...

Вршилац дужности гувернера региона Алексеј Смирнов известио је претходног јутра о покушају украјинских диверзаната да пробију границу у Суџанском и Корењевском округу Курске области.

Руска војска напала је јединицу Оружаних снага Украјине од 400 људи код Сумија, рекао је за РИА Новости координатор Николајевског подокруга Сергеј Лебедев.”

„Ноћу и ујутру су извршени велики напади на Сумску област и потпуно је уништено складиште муниције у предграђу Сума, нападнуто је више од четири стотине војника. Ко је преживео, још није познато“, појаснио је он.

ФСБ је потврдио да су Оружане снаге Украјине починиле провокацију гранатирањем пограничних села, али су граничари и војска предузели мере да одбију агресију.

Како је накнадно појаснило Министарство одбране, у уторак у 8.00 око 300 милитаната из 22. механизоване бригаде украјинске војске, уз подршку 11 тенкова и више од 20 оклопних борбених возила, напало је положаје јединица за покривање државне границе у области села Николаево-Дариино и Олесхниа, које се налазе у непосредној близини границе са Украјином у Курској области.

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА