Најновије

Сијарто: ЕУ је бриселска фабрика лажи

Шеф мађарске дипломатије је навео да је Брисел након два неуспеха изнео још једну лаж, тврдећи да Мађарска пушта руске и белоруске шпијуне у ЕУ.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто назвао је ЕУ "бриселском фабриком лажи" због опструкције мировне иницијативе Виктора Орбана.

Сијарто је на Фејсбуку написао да продуктивност "бриселске фабрике лажи" није ометена ни чињеницама нити традиционалном летњом успаваношћу, те да је "јасно да ни константни неуспеси не ометају њен рад".

"Први пут је бриселска фабрика лажи напала мировну мисију након путовања Виктора Орбана у Кијев, Москву, Пекинг и Флориду. Брисел је разоткривен и по питању забране транзита нафте по налогу Украјинаца, због чега се две земље чланице ЕУ, укључујући и нашу, суочавају са озбиљним ризицима у снабдевању енергентима. После два неуспеха, Брисел је смислио још једну лаж, тврдећи да Мађарска пропушта у ЕУ шпијуне из Русије и Белорусије", објашњава Сијарто.

Према његовим речима, Брисел је након два неуспеха изнео још једну лаж, тврдећи да Мађарска пушта руске и белоруске шпијуне у ЕУ, пренео је ТАСС.

"Ми смо већ објаснили представницима балтичких земаља зашто је ово очигледна лаж, али чини се да они не маре за чињенице, као ни председник Европске народне странке Манфред Вебер", истакао је Сијарто.

Он је оптужио Вебера за "мађарофобију" и додао да чека да види шта ће четврти пут да измисле балтичке земље или Вебер, након што им ни трећа лаж није успела.

НЕШТО СЕ СПРЕМА! Хитна одлука Русије!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА