Најновије

УКРАЈИНЦИ ОПКОЉЕНИ: Крваво код Торецка

Руске трупе снаге су напредовале у Њујорку код Торецка, успевши да пробију одбрану украјинских јединице у источном делу села, одакле украјинске снаге сада покушавају да се извуку, трпећи велике губитке. Ово је саопштио руски извор.

Украјинске снаге биле су опкољене у источном делу Њујорка, не стигавши да повуку трупе на нове положаје, када је још увек био у полуокружењу. Сада оне покушавају да се извуку из ове ситуације са минималним губицима, али не успевају. Према извору, ситуација за Оружане снаге Украјине је критична.

У међувремену, украјински извори извештавају да су украјинске снаге напустиле одбрамбену линију источно од Њујорка из страха да ће упасти у још већи “котао”. Према доступним подацима, они се повлаче ка Нелеповки, која је под ватреном контролом руске артиљерије. Напуштена територија је делом прешла под контролу Оружаних снага Русије, а делом у сиву зону.

О томе извештавају и страни стручњаци, посебно немачки новинар Јулијан Репке. Он је пре неколико дана предвидео да би украјинске трупе стиснуте између Њујорка и предграђа Торецка могле да заврше у веома великом котлу.

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА