Најновије

ЦЕЛА РУСИЈА ИМ ПОМАЖЕ! У Курској области ванредна ситуација федералног нивоа

Владина Комисија за спречавање и отклањање ванредних ситуација и обезбеђење противпожарне безбедности је одлучила да за решавање ситуације у Курској обалсти ангажује снаге и средства савезних органа извршне власти и државних компанија.

Ситуација у Курској области је призната као ванредна ситуација државног нивоа, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације. 

Како је одлучила Владина Комисија за спречавање и отклањање ванредних ситуација и обезбеђење противпожарне безбедности, у Курској области је установљен "ниво реаговања на државном нивоу".

У РФ се тај ниво користи када дође до ванредне ситуације која утиче на читаву државу или међународну ситуацију. У том случају се за њено решење ангажују снаге и средства државних органа извршне власти и државних компанија, а не само из угроженог региона.

Оваква врста ванредног стања се уводи у случају опасних природних или других непогода или катастрофа које могу да доведу или су већ довеле до људских жртава, угрожавају здравље људи или животну средину, а носе са собом и значајне материјалне губитке.

Украјинске снаге почеле су офанзиву у руском региону раније ове недеље, распоређујући трупе упркос томе што су потиснуте на другим тачкама фронта. Како је признао помоћник Зеленског Михаил Подољак, Кијев је започео напад на Курску област у покушају да унесе страх међу руско становништво.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов рекао је да украјинска војска покушава да заузме Суџански округ, а руско Министарство одбране је саопштило да је Украјина од почетка сукоба на Курском правцу изгубила до 660 украјинских војника и 82 оклопна возила.

Брнабић би требало да зна: Рудник за две, највише три године је литијумска „мантра“ у Европи

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА