Најновије

ДОДИК: Конаковић на добром путу да БиХ врати у средњи век

Министар иностраних послова у Савету министара Елмедин Конаковић је позивом да у остане ОХР демонстрирао да је на добром путу да БиХ врати у средњи век, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

„После данашњег иступа, логично је очекивати да затражи повратак великог везира и пуну јурисдикцију султана и Порте над БиХ. Тако би се избегао утицај Византије и спремно дочекала анексија Аустрије“, навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Реаговала је и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, наводећи да је Конаковић јединствен пример једног званичника у свету који тражи задржавање колонијалног статуса за сопствену земљу, а не већи степен самосталности и суверености.

Коментаришући Конаковићево писмо упућено чланицама Савета за спровођење мира, званичницима САД, ЕУ, као и земаља чланица Уније са захтевом да задрже ОХР у БиХ, јер, како он сматра, „БиХ без ОХР-а постаће нефункционална земља изложена малигном руском утицају“, Цвијановићева је истакла да је, иначе, све што је у писму навео лаж и да не постоји дословно нити једна истинита реченица.

„Од излизаног трабуњања о малигном руском утицају, до Конаковићевог европејства — све је фејк“, навела је Цвијановићева.

Она је за Срну изјавила да, по ко зна који пут, Конаковић приватизује заједничке институције и покушава да лични поданички апел представи као званични став БиХ.

„Што се мене тиче, Конаковић у своје име може тражити и да се БиХ припоји Марсу, али у име БиХ не може радити ништа без сагласности свих њених народа“, истакла је Цвијановићева.

Што се тиче дела његовог писма у којем говори о „минорним политичким снагама“, Цвијановићева је навела да не зна на које снаге Конаковић мисли, али зна да је у власти на заједничком нивоу његова међу најминорнијим, пренео је РТРС.

ТУЧЕ РУСКА АВИЈАЦИЈА! Пакао у Курску је мала реч (БРИФИНГ)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА