Најновије

РУСИ СПРЕМАЈУ "КОТАО" У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ! Спрема се права кланица и тотално уништење

Како резерве Оружаних снага Русије пристижу у регион Курска, долази до жестоких контра напада и операција чишћења преосталих диверзантско-извиђачких група (ДРГ) украјинске војске. У неким случајевима, отпор украјинских снага је организован, док у другим показује знаке дезорганизације, што указује на проблеме у командовању и контроли.

Руске специјалне јединице активно прочешљавају подручја где би украјинске снаге могле бити присутне, усмеравајући беспилотне летелице на оне који покушавају да се повуку са својих положаја. Овај процес је веома захтеван, али постоји осећај да је украјинским снагама све теже да одрже контролу након преласка границе.

Противбатеријске операције су у току, уз интензивну употребу беспилотних летелица. Украјинске снаге су успеле да доведу не само самоходне топове, већ и вучне хаубице до границе, али је уништавање тих положаја након откривања показало се као изазовно.

Русија такође припрема стварање "котла" како би привукла што више украјинских снага преко границе, а затим их окружила и уништила. Ова тактика има за циљ да нанесе максималне губитке украјинским снагама које су се осмелиле на прелазак границе.

УДАРНО - МОСКВА ЈАВЉА: Спремају се нереди у Србији и покушај ликвидације Вучића

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА