Најновије

УКРАЈИНСКА АРМИЈА ПОНОВО КРЕНУЛА УДАРНО: Руси одбијају нападе, стижу додатне групе

Додатна група спасилаца из састава Министарства за ванредне ситуације Русије, укључујући стручњаке за експлозив, упућена је у Курску област

Припадници групе "Север" Оружаних снага Русије настављају да одбијају покушаје украјинске војске да изврше упаде на територију Русије на курском правцу, саопштило је Министарство одбране Русије. Истиче се да су Оружане снаге Украјине током претходних недељу дана изгубиле око 13.925 припадника.

Само на курском правцу, украјинске снаге су током борбених дејстава изгубиле готово 945 војника, наводи се у саопштењу.

"Украјинска војска је током борби на курском правцу изгубила и 102 јединице оклопне технике, укључујући 12 тенкова, 17 оклопних транспортера, 6 борбених возила пешадије, 67 борбених оклопних возила, као и 12 аутомобила, 2 самоходна лансера ПРО система бук м1 и 3 артиљеријска топа", наглашава се у саопштењу Министарства.

На брифингу је објављено и да је додатна група спасилаца из састава Министарства за ванредне ситуације Русије, укључујући стручњаке за експлозив, упућена је у Курску област.

Раније данас Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак размештања јединица Оружаних снага Руске Федерације у Курској области.

Подсетимо, Оружане снаге Украјине су у уторак ујутру покушале да се пробију на територију Курске области. Истог дана руско Министарство одбране известило је да су украјински војници са око 300 војника, уз подршку 11 тенкова и више од 20 оклопних возила, напали положаје јединица које покривају руску државну границу у подручју насеља Николаево-Дарино и Олешња.

Према речима вршиоца дужности губернатора Курске области Алексеја Смирнова, граничари и Оружане снаге Русије су на граници уништиле 16 јединица украјинске технике.

УДАРНО - МОСКВА ЈАВЉА: Спремају се нереди у Србији и покушај ликвидације Вучића

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА