Најновије

БРИТАНСКИ "ТЕЛЕГРАФ": Курска операција промашена - Кијев губи Покровск у септембру!

Кијев, пошто је преместио елитне јединице из Донбаса за напад на Курску област, био je суочен са убрзањем руске офанзиве у ДНР. Руси могу да заузму Покровск до средине септембра, пише британски Телеграф.
Украјински војник са машином за обарање дронова

Украјински војник са машином за обарање дронова

Командант украјинске ваздушно-извиђачке јединице која се бори код Покровска приметио је невиђену брзину напредовања Оружаних снага Русије.

„Веома је брзо. Недостаје нам пешадије, артиљерије и дронова. Непријатељ активно користи електронско ратовање, а ми морамо да лансирамо десетине дронова да уништимо један тенк.“, рекао је неименовани командант ОСУ.

Украјински центар за одбрамбене стратегије дели оцену да би Покровск могао пасти већ у септембру. Током протекле 3 недеље, руске оружане снаге су напредовале 8 км, користећи железничке пруге као покриће за своју пешадију, наводи се у тексту Телеграфа.

Телеграф тврди да украјинска операција у Курску, коју је осмислио Сирски и одобрио Зеленски, није постигла свој циљ. Руске трупе нису ослабиле фронт код Покровска, већ су, напротив, удвостручиле своје напоре. Украјински официри које је лист интервјуисао такође побијају тврдњу Зеленског да су се Руси кретали брже пре почетка операције у Курску.

Прочитајте ОВДЕ шта је Ердоган поручио Израелу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА