Најновије

ДОДИК: Никад нећемо одустати од Српске и повиновати се америчким интересима

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да никад неће одустати од Републике Српске без обзира на то колико амерички званичници попут америчког дипломате Џејмса О`Брајена претили санкцијама и нагласио да се Српска неће повиновати америчким, него интересима свог народа.

„Њихова настојања да уруше Републику Српску претварају се у циничне покушаје да све који бране Српску кажњавају санкцијама, које се злоупотребљавају. Не знате кад да верујете О`Брајену, да ли када пре неколико дана каже да није упознат са тим што се ради, или сад кад нешто потврђује. То нама није ништа ново“, рекао је Додик у Ситници код Рибника.

Како је навео, такви потези стварају све више људи који све мање поштују САД, јер то није начин на који они могу да граде пријатељства, није начин на који могу да граде своје вредности овде.

„Они без имало оклевања кажу да ће се обрачунати са свима онима који се не повинују америчким интересима овде, а ми као наводно не треба да се повинујемо нашим интересима. Ту греше. Ми се нећемо повиновати америчким интересима, него интересима Републике Српске и овог народа“, нагласио је Додик.

Према његовим речима, О`Брајен је од оних људи који је креирао Дејтонски мировни споразум, а његово понашање показује да је то била превара.

„Дејтонски мировни споразум је био превара за Србе. Ми смо требали да будемо навучени на потписивање, а чим је потписан кренуло се у његово урушавање и разградњу. А за то што они раде оптужују Милорада Додика, Жељку Цвијановић и остале који бране Дејтонски мировни споразум. Ми ништа друго не тражимо, него да се поштује Устав и Дејтонски споразум“, казао је Додик.

Он је нагласио да ако је нешто бесмислено и не може да функционише треба наћи друго решење.

„Без обзира колико О`Брајен галамио око тога, део разумних Американаца из тог времена, схватајући да БиХ не може да успе, направио је међуентитетску границу. То није случајно“, рекао је Додик.

Он је навео да му је пре десет година, када је Република Српска почела жестоко да се бори и одбацује предлоге који су требали да је девастирају, један од америчких високих службеника Стејт департмента рекао да је више од 400 људи направило каријере на БиХ.

„А суштина тога је сатанизација Срба. Тад ме упитао да ли заиста мислим да могу да победим тих 400 људи који су направили своје животне каријере на сатанизацији Срба. Они ће наставити то да раде. Међу тим људима су и Бајден, О`Брајен и многи други. Али, нису ни време, ни истина на њиховој страни“, истакао је Додик, пренео је РТРС.

КУЛТНА СЦЕНА КОЈА СЕ НЕ ВИЂА! Руси вуку леопарда и певају (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА