Најновије

Кфор: Додатни ресурси привремено стационирани на мосту на Ибру су део периодичне обуке

Кфор је стално присутан на главном мосту на Ибру у Косовској Митровици и наставља да спроводи редовне патроле у ​​његовој околини, саопштили су из те мисије.

Додатни ресурси који припадају Мултинационалној специјализованој јединици Кфора привремено су стационирани на главном мосту преко реке Ибар у Косовској Митровици, речено је за Танјуг у тој мисији.

У одговору на питање да ли је Кфор појачао своје снаге на мосту на Ибру након што је тзв. косовска полиција упала у српске институције на северу КиМ и након најава Приштине да ће мост отворити за саобраћај аутомобила, наведено је да су додатна распоређивања део периодичне обуке коју Кфор спроводи како би "тестирао своје дугогодишње процедуре и заштитио своје највише оперативне стандарде".

Кфор наводи да је стално присутан на главном мосту на Ибру у Косовској Митровици и да наставља да спроводи редовне патроле у ​​његовој околини.

На питање каква је тренутна ситуација на северу КиМ, наведено је да Кфор прати безбедносну ситуацију на северу и остаје на опрезу.

"У добром је положају да предузме све неопходне мере како би наставио да испуњава свој мандат УН и да одговори на сваки даљи релевантан развој догађаја", истиче се у одговору.

Мисија је поновила своју чврсту посвећеност да допринесе безбедном и сигурном окружењу за све људе и заједнице које живе на КиМ, у сваком тренутку и непристрасно, под мандатом УН.

Италијански карабинијери стално су стационирани на мосту на Ибру, а данас су на мосту били распоређени и припадници јединице за разбијање демонстрација из италијанског састава Кфора, који су, како је речено новинарима, извели показну вежбу.

На мосту у Косовској Митровици и јуче су припадници чешког контингента Кфора једно време били поставили кордон, али су се касније повукли.

На мосту су од јуче и два оклопна возила Кфора.

КУЛТНА СЦЕНА КОЈА СЕ НЕ ВИЂА! Руси вуку леопарда и певају (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА