Најновије

Лајчак: С Вучићем у Прагу о наставку дијалога, ускоро у Приштини због припреме састанка преговарача

Европски званичник резимирао је своје учешће на форуму у Прагу, где се срео и с председником Србије и новим замеником помоћника америчког секретара за Западни Балкан.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак наводећи да је један од важнијих разговора на маргинама Глобалног безбедносног форума у Прагу био с председником Србије Александром Вучићем о наставку дијалога најавио је да ће ускоро посетити Приштину како би припремио следећи састанак главних преговарача у Бриселу.

Лајчак је на Фејсбуку резимирао своје учешће на Европском форуму Алпбах и Глобалном безбедносном форуму у Прагу након летње паузе.

"Ове конференције обележавају почетак јесење сезоне и пружиле су обиље могућности за повезивање са младим људима са Западног Балкана, Централне Европе и шире, за учешће у проницљивим панел-дискусијама о проширењу ЕУ, будућности Западног Балкана и његовим преосталим изазовима. Важни су и за одржавање важних састанака с партнерима из региона, спољнополитичким практичарима и стручњацима, као и драгим пријатељима", навео је Лајчак.

Истакао је да је један од најважнијих догађаја био његов сусрет с новим замеником помоћника америчког секретара за Западни Балкан Александром Касанофом на маргинама Глобалног безбедносног форума и поновна потврда одличног партнерства ЕУ и САД.

"Једнако важни били су и моји састанци са председником Вучићем о наредним корацима у дијалогу и очекивањима од наредног периода, као и бившим и садашњим руководством Црне Горе да стекнемо бољу слику о дешавањима у земљи.

После кратког заустављања у Бриселу, упутићу се на Блед на овогодишњи Бледски стратешки форум и у Приштину да припремим следећи састанак главних преговарача у Бриселу, закључио је Лајчак.

СНИМЉЕН ТРЕНУТАК КАДА УКРАЈИНСКИ ДРОНОВИ ПОГАЂАЈУ РУСКУ ЕЛЕКТРАНУ: Снажна експлозија, Конаково у пламену (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА