Најновије

НЕ МОЖЕМО ДА ИЗДРЖИМО ЊИХОВЕ НАПАДЕ: Руска армија се залеће на много важну тачку на фронту

Команда Оперативно-тактичке групе „Доњецк“ окривила је губитак Карловке на правцу Покровска на војнике и команданта 11. моторизованог пешадијског батаљона 59. бригаде Оружаних снага Украјине (ВСУ).

Војници и официри овог батаљона жалили су се медијима да нису могли да задрже одбрану јер су руске снаге ушле у позадину и окружиле њихове положаје. Батаљон је 13. јуна пребачен у Карловку, али је након масовног напада руских снага 22. августа, насеље пало под њихову потпуну контролу. Два дана касније, због ризика од опкољавања, украјинска тешка артиљерија се повукла.

Између 26. и 28. августа, након пада одбране у Калинову, Птичјем и Мемрику, руске снаге су ушле у позадину са западне стране Карловке и заузеле део Галициновке. У Галициновки су руски борци заузели део ровова које нико није бранио због недостатка људства. Ове околности довеле су до тешких губитака 11. моторизованог пешадијског батаљона, који је био принуђен да се повуче.

Након ових догађаја, команда ОТГ „Доњецк“ одлучила је да смени команданта 11. батаљона, пренели су украјински војници. Тренутно се у веома тешкој ситуацији налази и 10. моторизовани пешадијски батаљон у околини Невељског, јер су руски војници „већ у њиховој позадини на 10-12 километара“.

СПРЕМА СЕ РУСКА ОФАНЗИВА! Живи пакао за украјинску армију

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА