Најновије

НЕШТО СЕ ДЕБЕЛО КУВА! Белоруску тенкови иду ка украјинској граници, на сваком уписано исто слово

Украјинско Министарство спољних послова је прошле недеље оптужило руску савезницу Белорусију да "концентрише" трупе на заједничкој граници и упозорила Минск да не предузима "акције које нису пријатељске".

На руским Телеграм каналима појавиле су се фотографије за које се тврди да приказују пребацивање белоруске војне опреме ка украјинској граници.

Кијев пост преноси да све фотографије показују теретни воз који превози тенкове, а сваком је на куполи белом бојом исписано слово Б, ако је латнично или В ако је ћирилично.

Наводи се да је иста ознака забележена и на оклопним возилима пешадије која су такође укрцана на воз.Руске трупе од почетка инвазије на Украјину користе слово З као ознаку на својој наоружању и униформама.

Све ово се дешава у тренутку када украјинске трупе настављају с упадом у руском Курској области, док руски војници и даље напредују на истоку Украјине.

Након објаве украјинског Министарства спољних послова у Кијеву огласила се и Државна погранична служба Украјине (ДПСУ) која је саопштила да белоруске трупе не представљају непосредну претњу, али да Украјина без обзира на то јача заштиту границе како би се спречила могућност упада снага под контролом Минска.

Андриј Демченко, портпарол ДПСУ, поновио је крајем прошле седмице на украјинској телевизији да није примећена никаква непосредна претња на граници, али да је украјинске трупе константно надзиру и да су спремне да реагују.

ЖЕСТОКИ РУСКИ УДАРИ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинци се залећу, Руси их задржавају

(Kurir.rs/The Kyiv Пост/Превео и приредио: Н. В.)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА