Најновије

СВЕ О КУРСКОЈ ОБЛАСТИ! Детаљи са прве линије фронта

У Курској области највећа активност сукоба и даље се бележи у Кореневском и Суджанском рејону.

У Глушковском рејону противник наставља да напада прелазе које постављају руске снаге, али до сада није покушао да наруши државну границу. На пример, у близини Званног, противник је уништио још један понтонски мост.

У Кореневском рејону воде се борбе за Комаровку, где на источним периферијама и даље постоји присуство непријатеља. Артиљерија и авијација тренутно нападају подручја Виемке и Снагости. Још једна тачка тешких сукоба остаје Ољговка, где се настављају узајамни напади. У правцу Кремяного такође се повремено бележе напади украјинских снага, али за сада нема промена у зонама контроле.

У Суджанском рејону, на линији Кругленькое - Погребки - Орловка, борбе се настављају. Међутим, снимци са овог дела фронта пружају различите информације, па је могуће да су украјинске снаге напредовале.

Ситуација источно од Судже је другачија. Према нашим информацијама, противник пребацује појачања у рејон Мартиновке за наставак напада у правцу Великог Солдатског. Пре извесног времена, руске снаге успеле су да прошире зону контроле у рејону Круглика и поставе заседу у којој су уништиле неколико непријатељских оклопних возила са пешадијом, при чему је бојно поље остало под контролом руских снага.

Ипак, према редовним извештајима Министарства одбране РФ о ударима по Черкасском Поречном и нападима непријатеља на овом правцу даље на североисток, насеља Правда, Ивашковски, Зазулевка и Кубаткин раније су била заузета од стране непријатеља.

Јужније, у рејону Плехово, бележи се ротација непријатељских јединица и довлачење минобацача. У околини насеља Борки борбе се настављају, али без промена у зонама контроле унутар села и у суседном Спалном.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА