Најновије

ЖЕСТОКИ РУСКИ УДАРИ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинци се залећу, Руси их задржавају

Групација „Север“, уз подршку авијације и артиљерије, успешно је одбила четири напада украјинских снага у правцу насеља Коренево и Александровка.

Такође су осујећена три покушаја напада у правцу насеља Нижња Пароваја и Погребки. У овим сукобима украјинске снаге претрпеле су губитке од до 30 бораца, а уништена су два оклопна возила и два аутомобила. Један украјински војник предао се у заробљеништво.

Руски удари, укључујући ваздушне и артиљеријске нападе, нанели су озбиљне губитке украјинским јединицама у различитим подручјима, укључујући Апанасовку, Борке, Вишневку и друге. Настављене су и извиђачко-потражне акције у шумовитим подручјима ради откривања и елиминације диверзантских група које покушавају да продру у дубину руске територије.

Оперативно-тактичка авијација извршила је ударе по областима у Сумској области, где су се налазили резервни украјински војници и техника. У овим нападима, украјинске снаге изгубиле су до 360 бораца и 23 јединице оклопне технике, укључујући четири тенка и 16 борбених возила. Такође су уништене пољске самоходне хаубице „Krab“, минобацачи, станица за радиоелектронску борбу и амерички радарски систем ANT/PQ-50.

СИРСКИ У ПРАВОМ ПАКЛУ: Признао какво је стање на фронту, украјинска...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА