Најновије

ЛИТИЈУМ ПАДА У ЗАБОРАВ? Group1 представља прву калијум-јонску батерију која мења игру!

Ова новина нуди многе предности у поређењу са традиционалним батеријама које користе материјале попут кобалта, никла, бакра и литијума.

Предности Калијум-Јонске Батерије

Калијум-јонске батерије доносе бројне предности, укључујући ослобађање од зависности од скупих материјала који се често користе у батеријама за електрична возила и друге уређаје.

Кобалт, никл, бакар и литијум су материјали који зависе од сложених и често нестабилних страних ланаца снабдевања. Калијум, с друге стране, је јефтинији и доступнији, што може значити стабилнију и приступачнију производњу батерија.

Гроуп1 истиче своју технологију као супериорну у односу на друге будуће батеријске технологије као што су литијум-гвожђе-фосфатне и натријум-јонске батерије.

Литијум-гвожђе-фосфатне батерије развијају Волво и његови партнери, укључујући Geely. Калијум-јонске батерије се одликују побољшаном сигурношћу и већом енергетском густином, што их чини атрактивном алтернативом.

Техничке Карактеристике и Развој

Калијум-јонска батерија компаније Гроуп1, позната као прва 18650 калијум-јонска батерија на свету, користи форм фактор 18650, који је најраспрострањенији и најдизајниранији формат ћелија. Овај формат се најчешће користи у разним електронским уређајима и може бити кључан за примену у будућности.

Током конференције Beyond Lithium-Ion у Оак Ридге Националној лабораторији, лидери Гроуп1 представили су свој развој од малих coin-cell пакета до цилиндричних батерија, што показује напредак у прилагођавању технологије за различите апликације.

Кључне Компоненте

Један од кључних производа компаније је Кристонит, катода од калијума и „прусијанске беле“. Ова супстанца има ниску цену и висок теоријски капацитет у батеријама. Иако постоје изазови са перформансама овог материјала, тим из Гроуп1 је уверен у своју способност да превазиђе ове проблеме кроз додатна истраживања и развој.

Остале компоненте батерије укључују графитне аноде, сепараторе и електролит направљен од „компоненти набављених са тржишта“. Јони се крећу између аноде и катоде кроз електролит, омогућавајући функционисање батерије.

Потенцијалне Примене

Калијум-јонске батерије имају потенцијал да унапреде сектор електричних возила и складиштења енергије. Ефикасно складиштење обновљиве енергије из извора као што су сунце, таласи и ветар може помоћи у смањењу емисије загађујућих гасова и допринети очувању животне средине.

Гроуп1 има амбицију да обезбеди кључну батеријску подршку за ову технологију, омогућавајући њену широку примену. „Дистрибуцијом узорака нашим партнерима и произвођачима ћелија, постављамо темеље за широку примену ове трансформативне технологије,“ изјавио је Александар Жиро, извршни директор компаније.

Закључак

Развој калијум-јонских батерија од стране Гроуп1 представља значајан корак у еволуцији батеријских технологија. Ова иновација може донети бројне предности у смислу трошкова, доступности материјала, сигурности и енергетске густине.

С обзиром на све ове аспекте, калијум-јонске батерије имају потенцијал да играју кључну улогу у будућим технологијама складиштења енергије и електричним возилима.

ШОКАНТНО САОПШТЕЊЕ ЧЕЧЕНСКИХ СНАГА: Командант "Ахмата" већ слави, ево шта је следећи задатак!

Извор: Вебтрибуне.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА