Најновије

НА САСТАНКУ БРИКС-а СЕ ПРИЧАЛО О КОСМЕТУ: Свима је саопштено шта спрема Приштина

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин састао се данас у Санкт Петербургу са министром унутрашњих послова Републике Кубе Алварез Казас Лазаро Албертом и са генералним секретаром Савета за одбрану Боливарске Републике Венецуеле Орнеласом Фереира Хозе Аделином са којима је, поред осталог, разговарао о тешком положају Срба на Косову и Метохији.

Вулин у Санкт Петербургу учествује на састанку високих представника за безбедност БРИКС плус.

Како се наводи у саопштењу, Вулин и кубански министар су разговарали о питањима од интереса за обе земље. Они су се сагласили да Србију и Кубу везују историјски и пријатељски односи који се темеље на принципима равноправности и међусобног уважавања.

Вулин је информисао саговорника из Кубе о ситуацији на Косову и Метохији и нереаговању међународне заједнице на изузетно тежак положај Срба у јужној српској покрајини који свакодневно трпе самовољу тзв. власти у Приштини, наводи се у саопштењу.

Вулин се захвалио Куби на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и принципијелном ставу по питању непризнавања лажне државе Косово као и гласању против резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

Како се наводи у саопштењу, Вулин је генералног секретара Савета за одбрану Венецуеле Аделина о изузетно тешкој ситуацији на Косову и Метохији и притисцима које српски народ трпи од стране тзв. власти у Приштини којима је очигледна намера да протерају Србе из јужне покрајине, наводи се у саопштењу.

Он се захвалио Венецуели на принципијелном ставу по питању непризнавања тзв. Косова.

Генерални секретар Савета за одбрану Венецуеле посебно је изразио поштовање храброј и слободној политици председника Србије Александра

Вучића и Вулину упутио званичан позив за посету Венецуели, каже се у саопштењу.

ПАКЛЕНИ УДАРАЦ РУСКЕ ВОЈСКЕ! Може бити знак да спрема највећа офанзива

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА