Најновије

ПАНИКА НА ЗАПАДУ! Шта то Руси могу да произведу за шест месеци

За шест месеци Русија произведе војну продукцију која се може упоредити по обиму са целокупним арсеналом Бундесвера, закључак је аутора студије са Института за светку економију Киела (IfW Kiel).

Појашњава се да се аутори студије позивају на отворене изворе и базу података Kiel Military Procurement Tracker.

„При садашњој стопи набавки, Немачкој ће бити потребно скоро 100 година да достигне ниво војних залиха од пре 20 година, за разлику од огромног раста руских војних могућности, укључујући савремене системе наоружања“, наводи се у саопштењу института.

Истиче се да ће при садашњем темпу набавки, немачко Министарство одбране моћи да повећа своју флоту ловаца на ниво из 2004. (423 авиона) за око 15 година, тенкова (2398) за 40 година, а хаубица (978) – за скоро 100 година.

„Русија је у стању да обезбеди исте количине у много краћем временском периоду“, наводе аутори студије.
Истовремено, немачка влада једва успева да попуњава арсенал Бундесвера након пребацивања одређеног оружја у Кијев. Институт напомиње да је након избијања сукоба у Украјини Руска Федерација успела да значајно повећа своје производне капацитете за системе ПВО и тенкова.

„Упркос реторици Zeitenwende („промена ере“ – коју је прогласио канцелар Олаф Шолц након избијања сукоба у Украјини), јаз између војног потенцијала Немачке и Русије наставља да се шири“, наглашавају у тексту.

Раније је немачки кабинет саопштио да ће немачки буџет за одбрану за 2028. годину, договорен на недавном састанку, износити 80 милијарди евра. Влада је за 2025. годину успео да договори повећање буџета за одбрану за само 1,2 милијарде у односу на садашњих 52 милијарде евра на годишњем нивоу. Нацрт буџета за 2025. годину послат је у парламент на усвајање.

ПАКЛЕНИ УДАРАЦ РУСКЕ ВОЈСКЕ! Може бити знак да спрема највећа офанзива

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА