Најновије

ПОТПУНИ ХАОС: Кијев покушава да врбује сиријске терористе за операције у Украјини

Украјинске власти водиле су преговоре са представницима терористичке џихадистичке организације Хајат Tахрир ел Шам (забрањена у Русији) у Сирији како би врбовале милитанте у операције против Русије, пише турски лист „Ајдинлик“, позивајући се на изворе.

„Кијевска администрација која је, како се испоставило, сарађивала са Радничком партијом Курдистана у спровођењу тајних операција против руских трупа у Сирији, сада је успоставила односе са терористима Хајат Тахрир ел Шама који су окупирали Идлиб. Локални извори саопштили су да је последњих месеци украјинска делегација посетила Идлиб и састала се са вођама ове терористичке организације“, пише лист.

Према писању листа, састанак представника кијевске администрације и терориста у Идлибу одржан је 18. јуна.

„Познато је да кијевска администрација, која је почела да доживљава озбиљан недостатак војника у рату са Русијом, тражи нова појачања за фронт. У том контексту, не чуди да се Кијев, који је прво испразнио сопствене затворе, а затим успоставио блиске односе са терористичком организацијом РПК, обратио Хајат Тахрир ел Шаму у исту сврху“, објашњава се у чланку.

Лист наводи да је Кијев представницима терористичке организације понудио 75 дронова у замену за ослобађање низа радикалних антируских милитаната.

„Занимљиво је да је украјинска делегација позвала на ослобађање радикалних чеченских и грузијских терориста који су држани у затвору организације Хајат тахрир ел шам. Наводи се да је у замену за њихово ослобађање организацији понуђено 75 беспилотних летелица“, наводи се у чланку.

Раније је један број афричких земаља прекинуо дипломатске односе са Украјином, а та одлука је била повезана са украјинском подршком терористима у афричким земљама. Министарство спољних послова Сенегала позвало је украјинског амбасадора Јурија Пивоварова због његове подршке терористима. Дипломатско одељење Буркине Фасо је заузврат позвало светску заједницу да процени подршку терористичких група од стране Кијева.

КУРТИ ОТИШАО КОРАК ДАЉЕ: Ухапшени српски младићи у Косовској Митровици, тукли их у полицији (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА