Најновије

ПОВЛАЧЕЊЕ И БЕЖАНИЈА! Руске морнаричке снаге притискају украјинску армију

Руски ВДВ и морнаричке снаге оствариле су значајне успехе на Курском фронту, где су украјинске снаге избачене из скоро десет насеља. Тулска 106. дивизија ВДВ пробила се до важног села Снагост и готово потпуно протерала украјинске снаге, док су преживели борци побегли у паници.

Кримски десант успео је да ослободи насеље Вишневка, а истовремено је ослобођен и посеоак 10-е Октября, док је Апанасовка очишћена од украјинских снага приближно напола. У Глушковском рејону, 155. бригада морнарице из Тихоокеанске флоте разбила је непријатељске положаје у Гордејевки и готово у потпуности ослободила село.

Украјинске снаге започеле су повлачење из Внезапног и Викторовке према Бяхову и Љубимовки, готово напустивши та насеља, а потом наставиле повлачење и из Бяхова. Тренутно се спроводи чишћење и утврђивање положаја у свим насељима, након чега ће Министарство одбране званично објавити њихово потпуно ослобођење.

Пре ових операција, украјинске снаге су биле потпуно избачене из Комаровке и Шептуховке. Напади руских снага такође се настављају у областима Борки, Погребки и Мартиновка, а ситуација је у фази појашњења.

УКРАЈИНСКИ ПЛАН Б! Упад на руску територију, исто као у Курску област, ово су последње информације

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА