Најновије

Руски дипломата у СБ УН: Очекујте ускоро значајан број умрлица страних плаћеника из Украјине

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја, после серије напада које је Руска Федерација извршила на украјинске војне циљеве, обавестио је колеге из Савета безбедности УН да се ускоро може појавити значајни број умрлица западних плаћеника, укључујући и америчке.

Руска војска је, подсетио је Небензја, недавно извела „импресивне и ефикасне” нападе на украјинске војне циљеве, укључујући, између осталог, на центар за обуку Оружаних снага Украјине у Полтави и хотел у Кривом Рогу где су боравили украјински обавештајци.

„Ове серије напада се одликују по ликвидацији значајног броја страних инструктора, стручњака и плаћеника, па они који прате ову тему могу да очекују велики број читуља о изненадној смрти америчких, британских, француских, пољских и шведских високих војних официра“, рекао је руски дипломата током седнице Савета безбедности УН.

Руска Федерација је, истакао је он, већ је упозоравала да свако ко помаже „клики Зеленског да одржи свој војни потенцијал на површини” постаје легитимна мета за Русију.

ПАНИКА НА ЗАПАДУ! Шта то Руси могу да произведу за шест месеци

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА