Најновије

САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ РФ: Украјина од августа изгубила око 1.000 квадратних километара у Донбасу

Украјинска војска сваким даном у просеку губи 28 квадратних километара територије и до 2.000 људи, открива Сергеј Шојгу.

Украјина је нападом на Курску област желела да примора Русију на преговоре под условима Кијева, оценио је секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу на састанку високих представника БРИКС-а о безбедносним питањима у Санкт Петербургу.

Продор на територију Руске Федерације у Курској области је, према плану Кијева, требало да одврати руску војску од напредовања у Донбасу, али, како је Шојгу рекао, руске трупе имају довољно снаге и настављају да напредују.

Украјина сваким даном у просеку губи 28 квадратних километара територије и до 2.000 људи који су или убијени или рањени, навео је Шојгу.

Само у току августа и у првој недељи септембра руска војска је ослободила скоро хиљаду квадратних метара Донбаса, нагласио је секретар СБ РФ.

"Хвала нашим момцима који професионално и са пуном пожртвованошћу воде борбу", поручио је Шојгу.

На иницијативу руског Савета безбедности се данас у Санкт Петербургу одржава састанак представника за безбедност чланица БРИКС-а и партнерских земаља на коме учествује и потпредседник Владе Србије Александар Вулин. Он се пре самог састанка у Москви састао са Шојгуом са којим је разговарао о заједничким интересима две земље и актуелној ситуацији у јужној српској покрајини.

ФИЦО: Међународна заједница не сме дозволити нацистима да се боре у Украјини

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА