Најновије

ШОЈГУ: Нема преговора са Кијевом док не избацимо терористе из Курске области

Украјински покушаји нуклеарног напада на Курску нуклеарну електрану представљају најгори вид тероризма, истакао је секретар Савета безбедности Русије.

Москва неће преговарати са Кијевом док војска не протера терористе из Курске области, поручио је секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу.

"Док не избацимо терористе, никакве преговоре с њима нећемо водити", рекао је Шојгу.

Према његовим речима, украјинска војска је имала жељу и намеру да заузме Курску нуклеарку, али, на срећу, није успела у томе.

Украјински покушаји нуклеарног терора – напада на Курску нуклеарну електрану – представљају најгори вид тероризма, истакао је Шојгу.

Сличну мисао имао је и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров који је рекао да је Русија увек била спремна за преговоре о Украјини, али после "авантуре" Кијева у Курској области разговори о томе више нису актуелни.

"У јуну ове године председник Русије Владимир Путин, мислим да се чак може рећи, у гесту добре воље, изнео је сасвим реалне предлоге. Они су били усмерени на дугорочно и правично решење. Међутим, злочиначки терористички режим Владимира Зеленског је, уместо да озбиљно размотри, најблаже речено, највеликодушније предлоге руске стране, извео крвави терористички напад на Курску област и њене становнике. Овај напад је био самоубилачки за режим Зеленског", објаснила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Додала је да украјински милитанти и страни плаћеници чине зверства, пуцају на цивиле и добровољце, гађају цивилну инфраструктуру, гађају новинаре и угрожавају нуклеарне електране.

ШОКАНТНО САОПШТЕЊЕ ЧЕЧЕНСКИХ СНАГА: Командант "Ахмата" већ слави, ево шта је следећи задатак!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА