Најновије

СРПСКИ ЗВАНИЧНИК: Само нека ЕУ уцењује и прети, Србија ће завршити као чланица БРИКС-а

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин: изјавио је данас да ће Србија завршити као пуноправни члан организације БРИКС уколико функционери Европске уније наставе са претњама и уценама.

Реагујући на изјаву портпарола ЕУ Петера Стана да је Београд у обавези да примени Охридски споразум и да је он део приступања Србије Европској унији, Вулин је поручио да ЕУ може слободно да заборави на Србију ако мисли да ће Србија признати такозвано Косово.

„Не знам зашто је за Стана Охридски споразум обавезујући, а Бриселски споразум није. Ако Стано мисли да ће Србија фактички или де јуре признати такозвано Косово у замену за наставак пута ка Европској унији, може слободно да заборави на Србију као што је заборавио на обавезу Приштине да формира Заједницу Српских Опшина.

Само нека функционери Европске уније наставе са претњама и уценама и европски пут Србије ће се завршити њеним пуноправним чланством у БРИКС-у“, поручио је Вулин из Санкт Петербурга где учествује на састанку високих представника за безбедност БРИКС-а.

ПАКЛЕНИ УДАРАЦ РУСКЕ ВОЈСКЕ! Може бити знак да спрема највећа офанзива

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА