Најновије

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА? Пешић више није селектор Србије!

Легендарни стручњак Светислав Пешић неће више водити кошаркашку репрезентацију Србије, незванично сазнаје Спорт Клуб.

Пешић је пре мање од месец дана предводио ‘Орлове’ до бронзе на Олимпијским играма у Паризу и постојала је могућност да настави започету мисију. Та мисија је требало да буде настављена квалификацијама за Европско првенству наредне године, које се настављају у новембру.
Пре олимпијске бронзе, српски кошаркаши су са Каријем као селектором освојили и сребро на прошлогодињем Светском првенству. На клупу националног тима искусни стручњак се вратио у изузетно тешком тренутку за српску кошарку, пошто под вођством Игора Кокошкова ‘Орлови’ нису успели да се квалификују за Олимпијске игре у Токију у лето 2021.

Претходно је Пешић водио репрезентацију Југославије од 2000. до 2002. године и са њом стигао до европског и светског трона. Баш у понедељак навршене су 22 године од последње титуле коју је освојила кошаркашка репрезентација – на Мундобаскету у Индијанаполису.

Крај сарадње са Пешићем стиже у тренутку када долази до промене на челу Кошаркашког савеза Србије. Предраг Даниловић је званично поднео оставку, иако му је до истека мандата остало још три месеца, али му правно дејство истиче 1. октобра, за када је заказано окупљање највишег тела владајућег тела српске кошарке. Рок за подношење предлога за Даниловићевог наследника истиче 24. септембра, а тренутно као главни кандидат у последње време се помиње Марко Кешељ, који тренутно обавља функцију државног секретара за спорт.

Што се тиче квалификација за Евробаскет, Србија у новембарском прозору има двомеч са Данском – 21. гостује, а три дана касније је домаћин. ‘Орлови’ после два меча имају максимални скор на челу групе Г, следе је Финска и Данска са скором 1-1, док је Грузија на зачељу са два пораза.

ФИЦО: Међународна заједница не сме дозволити нацистима да се боре у Украјини

Извор: Спортклуб.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА