Најновије

ИЗГЛЕДА ДА ВИШЕ НАЗАД НЕ ПОСТОЈИ: Песков има упозорење за "западни колектив" - да ли га чују!?

Запад је највероватније већ одлучио да дозволи Кијеву да лансира ракете дугог домета на руску територију, а та одлука се сада формализује у медијима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Највероватније, све те одлуке су већ донете. Сада се само у медијима води кампања у циљу формализације већ донете одлуке. И при томе се настављају покушаји САД и европских држава да се дистанцирају од умешаности у украјински сукоб. Не мислимо да то функционише", казао је Песков, коментаришући разговоре о том питању између Сједињених Држава и Велике Британије.

Како је нагласио, умешаност тих држава у украјински сукоб је директна и сваки нови корак чини да она буде још већа, мада тешко да може да већа, све је очигледно.

Портпарол Кремља је рекао да ће одговор Русије на нападе унутар њене територије бити одговарајући.

"Одговор ће бити адекватан", рекао је он и додао да је управо Специјална операција у Украјини одговор на потенцијалне ударе у дубину руске територије западним оружјем.

Песков је додао и да Оружане снаге Русије имају сва неопходна средства за наставак СВО.

"Што се тиче руских Оружаних снага оне имају читав арсенал свих неопходних средстава за наставак специјалне операције", поручио је Песков.

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је данас да његова администрација "тренутно решава" питање да ли ће САД укинути ограничења на употребу оружја дугог домета Украјини у рату против Русије.

Претходно је државни секретар САД Ентони Блинкен изјавио да амерички председник Џозеф Бајден планира да у петак разговара са британским премијером Киром Стармером о дозволи украјинским оружаним снагама да нападну Русију оружјем дугог домета које обезбеђују Вашингтон и Лондон.

Погледајте ОВДЕ мапу сукоба на Покровском правцу фронта

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА