Најновије

ЈЕСМО ЛИ ОВОМ ОДЛУКОМ НА ИВИЦИ СВЕТСКОГ РАТА? Одлука је донета, спрема се ударац на Русију

Одлука о нападима на Русију ракетама великог домета „атакамс“ је већ донета, а сада се то питање формализује кроз медијску кампању, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Одлука је, највероватније, већ донета, то се може претпоставити с великом вероватноћом. И сада се само у медијима води кампања у циљу формализације већ донете одлуке. И при томе се настављају покушаји САД и европских држава да се дистанцирају од умешаности у украјински сукоб. Не мислимо да то функционише“, рекао је Песков новинарима.

Како је нагласио, умешаност тих држава у украјински сукоб је директна и сваки нови корак чини да она буде још већа, мада тешко да може да већа, све је очигледно.

Портпарол Кремља је рекао да ће одговор Русије на нападе унутар њене територије бити одговарајући.

„Одговор ће бити одговарајући“, рекао је он и додао да је специјална операција у Украјини одговор на потенцијалне ударе у дубину руске територије западним оружјем.

Не треба свуда очекивати неке одговоре. Читава специјална операција је одговор, навео је он.

Песков је додао и да Оружане снаге Русије имају сва неопходна средства за наставак СВО.

„Што се тиче руских Оружаних снага оне имају читав арсенал свих неопходних средстава за наставак специјалне операције“, нагласио је Песков.

Подсетимо, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је јуче да би амерички председник Џозеф Бајден и британски премијер Кир Стармер у петак могли да донесу одлуку о томе да се Кијеву дозволи да руску територију гађа оружјем великог домета.

Британски "Телеграф" је данас објавио, позивајући се на изворе у влади у Лондону, да би Џозеф Бајден могао би ове недеље да дозволи Кијеву да примени британске ракете "сторм шедоу" за нападе у дубину руске територије.

Америчка дозвола је потребна јер се те ракете користе заједно са америчким системима, наводи лист, не прецизирајући о којим системима се ради.

Извори су навели да коначна одлука још није донета.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је раније изјавио да су дискусије о примени ракета "сторм шедоу" за ударе у дубину руске територије игра с ватром.

ФИТИЉ НА КОСОВУ ЈЕ УПАЉЕН: Запад ставио Србији на сто – капитулирајте или палимо ватру!

Извор: Спутник.р

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА