Најновије

МАЂЕДОНЦИ ДА ОБЈАСНИ "ПРАВО ВРЕМЕ": Изјавио да амерички џавелини на Косово стижу у "право време"!

Министар одбране тзв. Косова Ејуп Маћедонци рекао је да ће се 246 америчких противтенковских ракета "џавелин" у право време наћи на инвентару КБС-а, не наводећи тачан датум за ту испоруку, преноси Газета експрес.
Џавелин

Џавелин

Маћедонци је на конференцији за новинаре после седнице владе у среду саопштио да се до краја године очекује исплата друге рате за куповину тог наоружања.

"Што се тиче ракета "џавелин", Министарство наставља са процедурама набавке. У марту ове године уплатили смо прву рату, док ћемо до краја године уплатити и другу рату. На добром смо путу да имамо овај систем у право време", рекао је он.

Стејт департмент је 11. јануара прихватио продају тзв. Косову 246 пројектила "џавелин" у вредности од око 75 милиона долара. Захтев је упућен америчком Конгресу који је у фебруару ове године одобрио куповину.

Косовске безбедносне снаге су "уставом" тзв. Косова дефинисане као формација за помоћ цивилном становништву, у пракси - делују и наступају као војска, на коју немају права према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Погледајте ОВДЕ ракетни комплекс Бастион

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА