Најновије

ОСМАНИЈЕВА СИКЋЕ: Србија је Путинова најјача држава у Европи

Тзв. "косовска" председница Вјоса Османи поручила је у интервју за пољски ТВП Ворлд да је будућност Западног Балкана у Европској унији, али и поновила тврдње да Русија у региону жели да отвори нови фронт за Западом, пише Кљан Косова.
Османи

Османи

Османи, која у Пољској учествује на скупу "Жене за права и демократију", рекал је да Русија жели да "отвори нови фронт против Запада" дестабилизацијом Западног Балкана.

"Русија и Путин желе да отворе нови фронт против Запада дестабилизацијом Западног Балкана. Из тог разлога је од суштинског значаја да Косово ради раме уз раме са савезницима, са партнерима из демократског света, како бисмо осигурали да зауставимо ове дестабилизујуц́е иницијативе из Србије, које помаже и подржава Русија", рекла је Османи.

Она је навела да Косово мора да ојача своју одбрану.

"У исто време, треба да ојачамо нашу одбрану због Србије, која има намеру да нас све врати у прошлост, да можемо да се одбранимо и наставимо да доприносимо миру и безбедности у нашем региону и шире", указала је Осамни.

Она је изразила бојазан да би Русија могла да покуша да искористи своје, како је река, снажне економске, културне и историјске везе са Србијом за вршење утицаја у региону који је још увек "у флуктуацији".

"Верујем да постоји нада за Западни Балкан који ц́е се на крају придружити Европској унији и Нато. Али, предуслов за постизање оваквих резултата је однос Србије према ономе што је [...] сателитска држава Русије, која само повец́ава војну, економску и политичку сарадњу са Москвом", рекла је Османи.

Она је све тензије између Србије и Косова приписала искључиво политици Београда према Приштини.

"Постоји земља, а то је Србија, која је постала Путинова најјача држава у Европи. А ту је и Косово и друге земље у региону које су стално жртве аката агресије из Србије", поновила је Османи.

Прочитајте ОВДЕ о стању на Блиском истоку

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА