Најновије

ОТКРИВЕНО: Ово су захтеви Београда у вези КиМ - Вучић их ускоро званично саопштава!

Званични став Србије за решавање постојеће изузетно тешке кризе на КиМ огледа се у више тачака, рекао је амбасадор Србије у Подгорици Небојша Родић на састанку са председником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем.

Како се наводи у саопштењу Мандићевог кабинета, Родић је упознао председника црногорске скупштине тим ставом Србије.

Београд тражи да се што хитније организују слободни избори у општинама на северу "Косова"хитан повратак 700 полицајаца српске националности у службу привремених институција, решавање проблема насталог у области правосуђа јер се више не разговара о повратку српских судија и тужилаца што је прописано Бриселским споразумом.

Такође, Београд захтева формирање Заједнице српских општина, као ослобађање свих Срба који су из политичких разлога ухапшени.

Последњи, шести захтев Београда је да се реши питање блокаде увоза производа из централне Србије на територију Косова и Метохије, јер је од увођења те забране прошло 14 месеци, а ЕУ која се залаже за слободан протоко људи, информација и роба није учинила ништа да се тај проблем реши.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће се ускоро обратити и изнети захтеве Београда, па би ове информације из саопштења након сусрета Мандића с Родићем могле да открију који су то захтеви.

Мандић је захвалио амбасадору на информацијама, додајући да је у овом моменту најважније сачувати мир и стабилност у региону.

Додао је да се нада да ће се пронаћи мирно решење које Србија и осталим народима омогућити спокојан живот на вековним огњиштима.

Погледајте ОВДЕ мапу сукоба на Покровском правцу фронта

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА